Bespaartip #102 bespaar geld met deze 5 apps

Geld besparen met behulp van telefoon apps? Dat kan! Er zijn steeds meer slimme apps die je helpen met besparen. In dit artikel zetten wij onze top 5 op een rij.

Flitsmeister

Flitsmeister is een geweldige app als je chronisch last hebt van een (te) zware voet. Actuele informatie over files en wegwerkzaamheden is handig. Wat de app echt interessant maakt is de actuele informatie over mobiele flitsers, flitspalen en trajectcontroles. Flitsmeister geeft namelijk een melding als je een controle of file nadert. De app draait op de achtergrond van je telefoon, eventueel over Google Maps. Ook in het buitenland kun je gebruik maken van de app. Toch is het raadzaam om te controleren of dat ook voor jouw bestemming geldt, in Zwitserland is de app bijvoorbeeld verboden.

Benzine-Jip

Sommige mensen weten op ieder gegeven moment wat het goedkoopste tankstation in de regio is en welke prijzen daar worden gehanteerd. Ben jij geen wandelend telefoonboek? Dan biedt de app Jip uitkomst. Deze handige app geeft actuele informatie over de brandstof prijzen in jouw regio. Dagelijks meet Jip de gemiddelde brandstofprijzen in Nederland. In het overzicht van de app kun je zien hoeveel elk tankstation daar boven of onder zit, per tankbeurt. Het is meteen duidelijk wat het goedkoopste tankstation in de regio is en hoeveel euro’s je bespaart ten opzichte van het landelijke gemiddelde.

Peerby

Helaas is het fysiek onmogelijk om alles in huis te hebben. Een pneumatische hamer kan soms uitstekend van pas komen, maar ligt helaas  niet in je schuur. Wat nu? Huren is duur en kopen eeuwige zonde. De app Peerby biedt een oplossing voor dit probleem. De app maakt het mogelijk om spullen te lenen van mensen uit jouw regio. Lekker sociaal en nog gratis ook! Meer dan 250.000 Nederlanders hebben zich ingeschreven dus er is altijd wel iemand die zijn cirkelzaag aan jou wil lenen.

RedLaser

Je staat in de winkel tegenover een net iets te gladde verkoper. Deze man vertelt met grote ogen dat zijn stofzuiger écht een koopje is. Natuurlijk kunnen we de vriendelijke man op zijn woord geloven. Toch adviseren wij  de app RedLaser. In een perfecte economie is de consument perfect geïnformeerd. Hij kent alle aanbieders van een bepaald product én de prijzen die aanbieders voor het product vragen. Dit is uiteraard een utopie, althans dat was het. Met de app RedLaser kun je eenvoudig een barcode scannen van het betreffende product. Vervolgens zoekt de app alle aanbieders van het product inclusief de prijzen. Toegegeven, de app werkt nog niet perfect met alle producten maar de potentie is natuurlijk enorm.

Spotzi

Parkeren in bijvoorbeeld Amsterdam is ellendig. Het bemachtigen van een parkeerplaats is op zichzelf een uitzonderlijke prestatie. Vervolgens betaal je tot 5 euro per uur voor dat hard bevochten plekje. Dat moet toch beter kunnen hebben ze bij Spotzi gedacht. Deze app geeft je een duidelijk overzicht van de parkeermogelijkheden en tarieven in jouw regio. Met deze app betaal je dus nooit meer teveel voor je parkeerplaats.

Prettig Besparen

Wij hebben geen app. Toch helpen we heel veel mensen met het besparen op hun abonnementen. Wij vinden het niet correct dat nieuwe klanten flinke kortingen krijgen, terwijl vaste klanten meer betalen. Daarom bemiddelen wij namens vaste klanten en zorgen wij ervoor dat deze korting krijgen. Bekijk op de homepage wat wij voor je kunnen betekenen.

 

 

Publicatiedatum: 1 december 2017
Laatste wijziging: 12 januari 2018